Nu

VelSlag! Spektakel
2 januari t/m 12 februari 2019 | evenement woensdag 2 januari
vernissage en verkoop zaterdag 9 februari – 16.00 uur

De foyer van het Kennemer Theater als Arena. Een metersgroot vel op de grond, waar kunstenaars met zwart aan de slag gaan. Vanaf het balkon van de expositieruimte, kunnen toeschouwers over hun schouders meekijken. Dit belooft wat! Wil je ook deelnemen op het vel? Geef je dan hier op: info@kekbeverwijk.nl. Het resultaat exposeren we en is aan het einde van de expositie te koop.

Straks

Willem Hamers schilderijen en collages

12 februari t/m 25 maart 2019 | opening zaterdag 16 februari – 16.00 uur

Willem Hamers (1954, Velsen-Zuid) is een in Haarlem werkende vormgever/beeldend kunstenaar. Hij heeft (voornamelijke) regionale bekendheid met zijn collages. De afgelopen jaren heeft hij zich toegelegd op het vertalen van deze collages naar groot formaat canvas. De vorm-experimenten hebben geresulteerd in een tiental schilderijen waarvan er een aantal in Beverwijk te zien zijn.

Over de schilderijen:

“Beschouw me als een erfgenaam van het thema van de 17e eeuwse schilder Pieter Jansz Saenredam, voor de niet-ingewijden – hij schilderde interieurs van kerken en kathedralen. Ik schilder de kathedralen van de industriële revolutie, de meestal in verval geraakte monumenten van een vervlogen tijd,  Anders dan Saenredam heb ik mij niet gericht op een natuurgetrouwe weergave van de interieur. Vandaag bewegen we ons in meerdere ruimten (spaces), reeel en of virtueel. Alle schilderijen hebben meerdere ruimten en daardoor twee of meer, soms conflicterende, perspectieven. Het is aan de beschouwer welke ruimte preferent is.”

Over de collages:

60 WRD/MIN ART CRITIC // KASSEL // 120

The global relocation over the past half century of most manufacturing industries from North America and Europe to East Asia has resulted in massive layoffs and a rethinking of labor. It has also left factories empty and machines unused. This situation forms the impetus for a series of mixed-media works on paper by Willem Hamers titled “Decline of Industrialization.” Modest, almost precious in scale, the forty-nine collages are as regular in their square size as something mechanically produced by one of these machines that no longer has a blue-collar person running it. Against the photographic backdrop of endlessly ruined industrial spaces, Hamers produces variations using materials such as acrylic binder, sand, foil and fragments of film. The effect is of further ruination, but one that implicates bodies in its unique, handmade quality. Most notable, however, is the unromanticism of these collages. Artists and real-esate developers alike see industrial ruins as potential lofts and restaurants and ateliers. Those won’t be built here.
—Lori Waxman 7/23/12 4:42 PM dOCUMENTA (13)

Michelle Veldman geblazen glas
25 maart t/m 7 mei 2019 | opening zaterdag 30 maart – 16.00 uur

In de tentoonstelling ‘de verzamelaar van veel gedachten’ neemt Michelle je mee in haar belevingswereld van geblazen glas. Sinds 2013 houdt zij zich bezig met het eeuwenoude ambacht en probeert glas als materiaal te bevatten. In deze eerste expositie toont zij glaswerk geïnspireerd op eigen ervaringen. Kleurrijk en eigenzinnig waarbij kleine fragmenten onderdeel zijn van een groter geheel.

Mark Hendriks striptekeningen
7 mei t/m 8 juni 2019 | opening zaterdag 11 mei – 16.00 uur

Striptekenaar Mark Hendriks brengt dagelijks in opperste concentratie uren door met zijn pen. Zijn missie? Laten zien dat strips meer behelzen dan ‘Suske en Wiske’ en ‘Kuifje’. Zijn laatste boek gaat over een winkeleigenaresse die een relatie krijgt met een pratende octopus. Verderop in het verhaal duiken ook toeristen, een clubje oude dames en een bejaarde man op. Een weinig logisch geheel en dat is ook precies de bedoeling. ‘Veel grote strips vind ik te voorspelbaar, mijn verhalen zijn juist altijd een beetje idioot. Dan kan iedereen zelf bepalen wat hij erin ziet, dat is het mooie aan deze kunstvorm.’ Bron: Thomas de Heide – FD

Atelierroute BeverWijkaanZee overzichtstentoonstelling
8 juni t/m 26 augustus 2019 | opening zaterdag 15 juni – 16.00 uur
ook geopend op zondag 16 juni – atelierroute

Op zondag 16 juni stellen de professionele kunstenaars uit Velsen-Noord, Beverwijk en Wijk aan Zee hun ateliers voor u open. Op deze overzichtstentoonstelling treft u een staalkaart aan van disciplines, technieken, zienswijzen en benaderingen, die u op de atelierroute BeverwijkaanZee tegen kunt komen. U kunt aan de hand van het getoonde werk zelf een keuze maken en uw eigen route samenstellen.