NU: De ideale normale man

Collectief
23 december 2017 – 5 februari 2018 | opening: zaterdag 6 januari 2018 om 16.00 uur

De huidige wereld is vol van perfectie, alles kan beter, perfecter. De fysiologische en psychische techniek is tot steeds meer in staat. De reclames van mooie lijven vliegen om je oren. Wat voor effect heeft dit op onze beeldvorming van de ideale man? De man moet alles kunnen, van huisman tot leider, van verdediger tot gesprekspartner, van sportman tot  losoof, en ergens wil en moet hij ook zijn oerkracht en elegantie als man laten zien? In deze expostie van het Ideale Man project komt niet het cliché ideaal beeld van de man: krachtig, stoer, knap, lief, attent enz naar voren, maar de man die ons ontroert, de kleine held, de dagelijkse man. Voor velen toch een ideale man! Met werk van o.a. Paul de Reus, Petra van der Steen, Noortje de Keijzer en Itie Langeland.

 

Hans de Bruijn

Fotografie
6 februari – 19 maart 2018 | opening: zaterdag 10 februari 2018 om 16.00 uur

Fotograaf De Bruijn toont u werk uit de serie “Atelier,
vijftig en 90 kunstenaarsportretten”, welke in boekvorm zijn uitgekomen. Zo heeft ieder atelier zijn eigen, bijzondere verhaal. Tijdens de expositie laat De Bruijn ook nog niet eerder getoonde atelierfoto’s zien. Daarnaast zal hij vrij werk tonen uit verschillende hoeken. Zo is hij onder andere als fotograaf reeds jaren actief in de jazz- en popwereld.
En zijn er portretten van “Achterhoekers” en “jongeren”.

 

Barbara van Marle

Schilderijen en Beelden
19 maart – 30 april 2018 | opening: zaterdag 24 maart 2018 om 16.00 uur

Een reis van verleden naar heden. Zij laat zich inspireren door oude familiebeelden, op zoek naar universele herinneringen uit de kindertijd. De schilderijen en beelden tonen een moment. In dat moment ligt een hele geschiedenis verborgen die niet direct zichtbaar is, maar die Barbara door haar gevoelige werk weet over te brengen met genoeg ruimte voor ieders eigen gevoel of herinnering.

 

Michiel Jansen & Michel Mulder

Fotografie
30 april – 11 juni 2018 | opening: zaterdag 12 april 2018 om 16.00 uur

Jansen is na jaren digitaal te hebben gewerkt, weer terug bij de analoge basis. In 1993 kocht hij een Chinese twee-oog camera en gebruikte deze jaren lang voor reisfotogra e. De kwaliteit van deze negatieven is buiten- gewoon goed. Bovendien werd en wordt de camera niet herkend als een camera, je kijkt er namelijk boven in, in plaats van er doorheen. Dit stelde hem in staat om “ongezien” straatfoto’s te maken. Mulder laat zien: beeld! [to impress] [to impress people] [to impress you] [shocking?] [unexpected?] op z’n kop?, dat is wat het doet. Mijn beeld!

 

Jonge Kunstenaars

Groepstentoonstelling
11 juni – 28 augustus 2018 | opening: zaterdag 16 juni 2018 om 16.00 uur

In het zomerprogramma van 2018 houden wij een plaats vrij voor jonge kunstenaars. Vele anderen gingen hen al voor zoals: Marije Gertenbach, Evelien Andrée Wiltens, Arno Bleeker, Nikki Kröder en Sietse van der Wal. Wat onze zoektocht naar jonge kunstenaars oplevert, kunt u zien vanaf 11 juni 2018. Spannend! Voor actuele informatie check onze website.