NU: Henriette Boerendans

Henriette Boerendans houtsneden
9 oktober t/m 20 november 2018 | kinderworkshop zondag 14 oktober 14.00 – 16.00 uur

Kinderboeken maker Henriette Boerendans exposeert de originele houtsneden uit haar prentenboeken. Haar houtsneden zijn door de warme kleuren en centrale compositie voor kleuters goed toegankelijk. Haar debuut was een dierenalfabet met o.a. een aap, een tapir en een quetzal, inmiddels heeft ze zo’n 100 dieren geportretteerd in haar boeken. Haar telboek ’Nul is een raar getal’ won een vlag en wimpel en ’Aap Beer Zebra’ werd in 2017 genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs en de Woutertje Pieterse Prijs.

STRAKS: 

Arti Kraaijeveld schilderijen en collages
20 november 2018 t/m 2 januari 2019 | opening zaterdag 24 november – 16.00 uur

Arti Kraaijeveld (1947-2018) – legendarisch gitarist en (levens)kunstenaar (medeoprichter van de Bintangs, Kraaijeveld, Carlsberg en De Gigantjes) – woonde in Amsterdam, Zuid-Spanje (Andalusië) en IJmuiden. Daar werkte hij aan een indrukwekkend oeuvre. Schilderijen en collages van gevonden (strand)voorwerpen (‘Ik zoek niet, ik vind!’). Tijdens wandeltochten door Afrika werd hij geconfronteerd met het schrijnende verhaal van Afrikaanse vluchtelingen. In Zuid-Spanje en IJmuiden maakte hij de doeken die hierop geïnspireerd zijn.

 

VelSlag! Spektakel
2 januari t/m 12 februari 2019 | evenement woensdag 2 januari
vernissage en verkoop zaterdag 9 februari – 16.00 uur

De foyer van het Kennemer Theater als Arena. Een metersgroot vel op de grond, waar kunstenaars met zwart aan de slag gaan. Vanaf het balkon van de expositieruimte, kunnen toeschouwers over hun schouders meekijken. Dit belooft wat! Wil je ook deelnemen op het vel? Geef je dan op bijinfo@kekbeverwijk.nl. Het resultaat exposeren we en is aan het einde van de expositie te koop.

 

Willem Hamers schilderijen en collages
12 februari t/m 25 maart 2019 | opening zaterdag 16 februari – 16.00 uur

Het denken in thema’s heeft de laatste jaren haar artistieke ontwikkeling beïnvloed. Eerst waren materiaal en techniek bepalend, gaandeweg is het gekozen thema de leidraad in het creatieve proces geworden. Afhankelijk van het onderwerp kiest ze voor een materiaal en voor een techniek. Soms haakt ze met gras, om dit daarna te laten verhooien, dan borduurt ze weer op mensenhaar, weeft ze met raffia, vlecht ze met roggestro en bindtouw, rijgt ze glas met nylon aan elkaar of stikt zakjes van linnen. De textieltechnieken lopen als een rode draad door haar werk. De laatste jaren vindt er een verschuiving van toegepast naar vrij werk plaats en van klein naar steeds groter.

 

Michelle Veldman geblazen glas
25 maart t/m 7 mei 2019 | opening zaterdag 30 maart – 16.00 uur

In de tentoonstelling ‘de verzamelaar van veel gedachten’ neemt Michelle je mee in haar belevingswereld van geblazen glas. Sinds 2013 houdt zij zich bezig met het eeuwenoude ambacht en probeert glas als materiaal te bevatten. In deze eerste expositie toont zij glaswerk geïnspireerd op eigen ervaringen. Kleurrijk en eigenzinnig waarbij kleine fragmenten onderdeel zijn van een groter geheel.

 

Mark Hendriks striptekeningen
7 mei t/m 8 juni 2019 | opening zaterdag 11 mei – 16.00 uur

Striptekenaar Mark Hendriks brengt dagelijks in opperste concentratie uren door met zijn pen. Zijn missie? Laten zien dat strips meer behelzen dan ‘Suske en Wiske’ en ‘Kuifje’. Zijn laatste boek gaat over een winkeleigenaresse die een relatie krijgt met een pratende octopus. Verderop in het verhaal duiken ook toeristen, een clubje oude dames en een bejaarde man op. Een weinig logisch geheel en dat is ook precies de bedoeling. ‘Veel grote strips vind ik te voorspelbaar, mijn verhalen zijn juist altijd een beetje idioot. Dan kan iedereen zelf bepalen wat hij erin ziet, dat is het mooie aan deze kunstvorm.’ Bron: Thomas de Heide – FD

 

Atelierroute BeverWijkaanZee overzichtstentoonstelling
8 juni t/m 26 augustus 2019 | opening zaterdag 15 juni – 16.00 uur
ook geopend op zondag 16 juni – atelierroute

Op zondag 16 juni stellen de professionele kunstenaars uit Velsen-Noord, Beverwijk en Wijk aan Zee hun ateliers voor u open. Op deze overzichtstentoonstelling treft u een staalkaart aan van disciplines, technieken, zienswijzen en benaderingen, die u op de atelierroute BeverwijkaanZee tegen kunt komen. U kunt aan de hand van het getoonde werk zelf een keuze maken en uw eigen route samenstellen.